FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić o oružanoj pljački, susretu s I. Sanaderom, Dinamovom stadionu...

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićnajavio je danas da će o stanju sigurnosti u Gradu Zagrebu popodnerazgovarati s načelnikom zagrebačke policije Krešimirom Šulcom.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će o stanju sigurnosti u Gradu Zagrebu popodne razgovarati s načelnikom zagrebačke policije Krešimirom Šulcom.

Povod njihovu susretu je jučerašnja oružana pljačka u poslovnici "Fine" u kojoj je ubijen jedan zaštitar, a drugi je podlegao ranama.

"Sa žaljenjem sam primio taj događaj" rekao je Bandić i najavio da će sutra posjetiti obitelji zaštitara.

Također je izrazio uvjerenje da će zločinci uskoro biti uhićeni.

"Zagreb je siguran grad, kao i bilo koji drugi grad u Europi, i takav mora ostati", naglasio je gradonačelnik.

Novinari na brifingu su se zanimali i kada će započeti realizacija projekata dogovorenih na Bandićevom susretu s premijerom Ivom Sanaderom.

"Bio je to radni sastanak, a za dva tjedna ćemo odrediti tempo i dinamiku rješavanja projekata", rekao je Bandić u prvi plan stavivši projekt Zagreb na Savi i Sveučilišnu bolnicu.

"Grad Zagreb se ne može kvalitetno voditi bez suradnje s hrvatskom Vladom niti je moguće obrnuto", ponovio je.

Na upit što kaže na komentar predsjednika SDP-a Ivice Račana na susret Sanader-Bandić i projekte, Bandić je odgovorio da je to bio "prirodan i dobrohotan komentar".

Novinari su se zanimali i što gradonačelnik misli o prijedlogu predsjednice Gradske skupštine Tatjane Holjevac da u Kontrolnom uredu budu dugogodišnji skupštinski vijećnik Tomislav Jelić, sindikalac Mario Iveković i drugi. Bandić je izvijestio da od nje još uvijek nije dobio nikakav pisani prijedlog i da o tome neće razgovarati preko novina.

"Sigurno je da će na čelno mjesto Kontrolnog ureda doći kvalitetan čovjek koji će svima odgovarati", rekao je Bandić.

Najavio je i da će dovršetak rekonstrukcije Dinamovog stadiona početi kad se završi financijska konstrukcija, do Nove godine. "Ono što je započeto protiv naše volje moramo dovršiti sa što manje štete", rekao je i dodao da se traže rješenja kroz javno-privatno partnerstvo ili pak putem formiranja holdinga gradskih trgovačkih društava. Bandić je također dodao da neće prejudicirati niti potcjenjivati volju građana o tom projektu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙