FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kambodža: Lovac na divlje životinje dobio 7 godina zatvora

PNOM PEN, 2. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sud u Kambodži u petak jeosudio najtraženijeg lovca na divlje životinje u toj zemlji na sedamgodina zatvora zbog toga što je od 2001. ubio više od 600 životinja,među kojima tigrove i slonove, rekli su dužnosnici.
PNOM PEN, 2. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sud u Kambodži u petak je osudio najtraženijeg lovca na divlje životinje u toj zemlji na sedam godina zatvora zbog toga što je od 2001. ubio više od 600 životinja, među kojima tigrove i slonove, rekli su dužnosnici.

Organizacija za zaštitu pirode WildAid tvrdi kako je Yor Ngun (58) ubio više od 500 bantenga (vrsta ugroženog divljeg goveda), 19 tigrova, 40 leoparda, 30 slonova i 43 medvjeda iljem Kambodže.

"Iako je prestar da bude u zatvoru, zaslužuje to zbog svega što je učinio", rekao je sudac Sim Soung koji ga je osudio. "Nadamo se da možemo pridonijeti spašavanju našeg života u divljini".

Vjeruje se da Ngun, vrlo vješti lovac, lovi životinje u džunglama Kambodže od 70-ih godina prošlog stoljeća, a prvi je put uhićen u rujnu prošle godine. Tad je pušten nakon što je potpisao izjavu da će prestati loviti divlje životinje.

Ponovno je ulovljen ove godine u trenutku dok je nosio 82 niske medvjeđih kandži i 25 niski medvjeđih zuba, a uz sebe je imao i novac u vrijednosti 500 dolara, iako je tvrdio da nema od čega živjeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙