FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Ukinut nalog za uhićenje bivše ukrajinske premijerke Timošenko

MOSKVA, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Rusko vojno tužilaštvo ukinulo jenalog za uhićenje bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, izdanpočetkom rujna, nakon što je Timošenkova tijekom vikenda dala iskazpred generalnim državnim odvjetnikom Rusije, priopćio jeglasnogovornik ruskog ministarstva pravosuđa u ponedjeljak.
MOSKVA, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Rusko vojno tužilaštvo ukinulo je nalog za uhićenje bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, izdan početkom rujna, nakon što je Timošenkova tijekom vikenda dala iskaz pred generalnim državnim odvjetnikom Rusije, priopćio je glasnogovornik ruskog ministarstva pravosuđa u ponedjeljak.

Julija Timošenko, oštro kritizirana zbog njene reformističke politike na čelu ukrajinske vlade, bila je osumnjičena da je početkom 90-tih kao predsjednica uprave jednog od ukrajinskih energetskih koncerna bila umiješana u skandal oko podmićivanja ruskih vojnih dužnosnika. Druge pojedinosti o putu Timošenkove u Rusiju nisu objavljene.

Nadležna ruska pravosudna tijela raspisala su međunarodnu tjeralicu za Julijom Timošenko, nakon što se ukrajinska političarka nije odazvala ponovljenim pozivima za saslušanje pred ruskim državnim odvjetnikom. Tijekom sedam mjeseci provedenih na čelu ukrajinske vlade, Timošenkova je prekinula ustaljenu praksu i nije otišla u nastupni posjet Moskvi. Nakon internih trzavica u vrhu ukrajinske države i uzajamnih optužbi za korupciju ukrajinski je predsjednik Viktor Juščenko 8. rujna smijenio i premijerku Timošenko kao i njezina protivnika, šefa Vijeća za nacionalnu sigurnost Pjotra Porošenka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙