FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski financijaši na godišnjoj skupštini mmf-a i svjetske banke

WASHINGTON,24. rujna(Hina) - Hrvatski financijski čelnici sudjeluju nagodišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetskebanke što se u subotu i nedjelju održava u Washingtonu.
WASHINGTON,24. rujna(Hina) - Hrvatski financijski čelnici sudjeluju na godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke što se u subotu i nedjelju održava u Washingtonu.

Ministri financija i guverneri središnjih banaka 184 članice MMF-a i Svjetske banke razmotriti će plan za oprost dugova najsiromašnijih zemalja te prijetnje rastu globalne ekonomije koje predstavljaju visoke cijene nafte, prirodne katastrofe i neuravnotežen ekonomski razvitak.

Hrvatsko izaslanstvo, u kojem su ministar financija Davor Šuker, guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski i predsjednik Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev, imat će i niz bilateralnih susreta u MMF-u i Svjetskoj banci.

Očekuje se da će u MMF-u razgovarati o gospodarskom rastu u 2005. i naznakama za 2006. te pripremama proračuna za 2006. i stanju hrvatskog vanjskog duga, a u Svjetskoj banci o strukturnim reformama i suradnji s ovom svjetskom novčarskom institucijom.

Hrvatski financijaši će imati i susrete s predstavnicima niza velikih banaka poput UBS-a, Deutsche Bank, Citigroup i HSBC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙