FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF objavio prvu ocjenu stand-by aranžmana s Hrvatskom

ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Izvršni odbor Međunarodnog monetarnogfonda u srijedu je u prvoj ocjeni provedbe stand-by aranžmana sHrvatskom ocijenio da gospodarski program hrvatske vlade potpomognutstand-by aranžmanom s MMF-om počinje davati rezultate, navodi se upriopćenju stalnog predstavnika MMF-a u Hrvatskoj AthanasiosaVamvakidisa.
ZAGREB, 14. rujna 2005. (Hina) - Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda u srijedu je u prvoj ocjeni provedbe stand-by aranžmana s Hrvatskom ocijenio da gospodarski program hrvatske vlade potpomognut stand-by aranžmanom s MMF-om počinje davati rezultate, navodi se u priopćenju stalnog predstavnika MMF-a u Hrvatskoj Athanasiosa Vamvakidisa.

Unatoč makroekonomskoj stabilizaciji i visokim cijenama nafte, hrvatsko gospodarstvo raste zadovoljavajućim ritmom, a inflacija je pod nadzorom, ističe se u priopćenju. Fiskalnom disciplinom, kao i snažnim rastom izvoza, pokrenut je trend smanjenja općeg deficita, dok je financijska konsolidacija, uz politiku Hrvatske narodne banke (HNB), počela usporavati rast vanjskog duga, dodaje se.

Više nedavno uvedenih mjera, poput promjene formule za indeksiranje mirovina i početka reforme zdravstva, pokazuje da su ojačani temelji zdrave gospodarske politike, stoji u priopćenju.

Pred Hrvatskom je zahtjevan plan gospodarske politike, te bi vlada na temelju dosad ostvarenih postignuća morala ubrzati strukturne reforme, još jače nastaviti s fiskalnom konsolidacijom i ograničiti makroekonomske posljedice odluke o povratu "duga umirovljenicima".

MMF će i dalje pružati stručnu pomoć i podržavati hrvatske napore da ostvari makroekonomsku stabilnost i poboljša perspektive rasta, dodaje se u priopćenju stalnog predstavnika MMF-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙