FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedećeg tjedna "Big game fishing" na Murteru

ŠIBENIK, 23. rujna 2005. (Hina) - U Jezerima na otoku Murteru od 25.rujna do 1. listopada održat će se sedmo međunarodno sportsko-ribolovno prvenstvo pod nazivom "Big game fishing" uz sudjelovanje60-ak posada iz nekoliko zemalja svijeta, rekla je na tiskovnojkonferenciji predsjednica Općinskog vijeća Tisno i Mjesnog odboraJezera, Ervina Tomin.
ŠIBENIK, 23. rujna 2005. (Hina) - U Jezerima na otoku Murteru od 25. rujna do 1. listopada održat će se sedmo međunarodno sportsko- ribolovno prvenstvo pod nazivom "Big game fishing" uz sudjelovanje 60-ak posada iz nekoliko zemalja svijeta, rekla je na tiskovnoj konferenciji predsjednica Općinskog vijeća Tisno i Mjesnog odbora Jezera, Ervina Tomin.

Pokrovitelj te manifestacije je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je najavio svoj dolazak u Jezera za vrijeme trajanja natjecanja, a tijekom idućeg tjedna ovo ribarsko mjesto posjetit će i 80-ak veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj.

Generalni pokrovitelj " Big game fishinga" je tvrtka "Titan", vlasnik koje je Sergej Kafeljnjikov, dogradonačelnik Moskve, koji će također posjetiti Jezera.

"Najbolje svjetske posade ribolovaca iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Češke, Švedske, Norveške, SAD-a i Južnoafričke Republike pokušat će tijekom sedmodnevnog natjecanja uloviti što veću količinu ribe, tuna, morskih pasa modrulja, te igluna i iglana, sabljarki koje žive samo u Jadranskom moru. Riba će se loviti prema međunarodnim pravilima, pa ribolovni pribor ne smije prijeći 60 kilograma težine, a ribolovci se ne smiju mijenjati za vrijeme 'zamaranja' ribe", rekao je međunarodni sudac u sportskom ribolovu Tomislav Šegedin.

Osim modrulja, koji su zaštićena vrsta i bit će odmah nakon ulova vraćeni u more, preostala riba prodavat će se po popularnim cijenama, a dio će biti darovan pučkim kuhinjama.

Sudionici tiskovne konferencije posebno su naglasili značenje "Big game fishinga" za gospodarski i turistički razvoj Jezera i cijelog otoka Murtera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙