FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zabranjen ribolov na poplavljenom području Kopačkog rita

OSIJEK,31. kolovoza 2005.(Hina) - Na ribolovnom području Drava-Dunav uOsječko-baranjskoj županiji zabranjen je ribolov na poplavljenompodručju vodotoka, izvijestio je danas Sportski ribolovni savezOsječko-baranjske županije.
OSIJEK,31. kolovoza 2005.(Hina) - Na ribolovnom području Drava-Dunav u Osječko-baranjskoj županiji zabranjen je ribolov na poplavljenom području vodotoka, izvijestio je danas Sportski ribolovni savez Osječko-baranjske županije.

Zabrana će biti na snazi sve dok se voda na povuče u korito, a za nepoštivanje predviđena je novčana kazna od 15 do 80 tisuća kuna.

Kako je poplavljeno i oko 12.000 hektara Kopačkog rita, također sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, te odredbama Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o unutarnjem redu u Parku prirode "Kopački rit", zabranjen je i ribolov na pojedinim ribolovnim vodama u sastavu Kopačkog rita.

U Parku prirode Kopački rit od jeseni 2003. zabranjen je gospodarski ribolov jer je riječ o jednom od najvećih mrijestilišta slatkovodne ribe u Europi.

Prema riječima ravnateljice Biserke Vištice, "u uvjetima kada je velik dio rita poplavljen treba osigurati dodatnu brigu za riblji fond ". Ravnateljica je istaknula da će djelatnici nadzorne službe pojačano kontrolirati prostor, ne samo vezano uz zabranu ribolova, već i zbog brige za divljač.

Prilikom zadnje velike poplave u Baranji u kolovozu 2002. izdana je ista zabrana ribolova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙