FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guverner pokrajine Tirol razgledao Arheološki muzej

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Tijekom kratkog boravka u Zagrebuguverner pokrajine Tirol Herwig van Staa sa suradnicima danas je sministrom kulture Božom Biškupićem u Arheološkom muzeju razgledaonedavno otvoreni stalni postav Egipatske zbirke.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Tijekom kratkog boravka u Zagrebu guverner pokrajine Tirol Herwig van Staa sa suradnicima danas je s ministrom kulture Božom Biškupićem u Arheološkom muzeju razgledao nedavno otvoreni stalni postav Egipatske zbirke.

Gosti su razgledali i Etrušćansku sobu u kojoj je izložena glasovita Zagrebačka mumija s dragocjenim lanenim povojima, najdužim natpisom etrušćanskog jezika sačuvanim do naših dana.

Obilazeći postav Pretpovijesne zbirke, gosti su se posebno zanimali za Vučedolsku golubicu, spomenik iz eneolitičkog razdoblja, dok su u Antičkoj zbirci pozornost privukli grčki epigrafski spomenici.

U Srednjovjekovnoj zbirci veliko zanimanje pokazali su za natpis kneza Branimira iz Muća Gornjeg, najstariji u kamenu datirani spomenik u čitavom slavenskom svijetu, dok je izložba Numizmatičke zbirke, koja je među najvećima u svijetu, privukla pozornost izlošcima i i načinom prezentacije numizmatičkog materijala, priopćeno je, među ostalim, iz Ministarstva kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙