FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin: Uskoro rezultati istrage unutarnje kontrole u Osijeku

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Unutarnja kontrola MUP-a uskoro ćeobjaviti rezultate svoje istrage u Osijeku, pokrenute nakon optužbirazvojačenog branitelja Adonisa Hodžića da ga je policija"protuustavno privela" i tražila da potpiše "prazan papir" koji bi sekasnije trebao iskoristiti protiv Branimira Glavaša.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Unutarnja kontrola MUP-a uskoro će objaviti rezultate svoje istrage u Osijeku, pokrenute nakon optužbi razvojačenog branitelja Adonisa Hodžića da ga je policija "protuustavno privela" i tražila da potpiše "prazan papir" koji bi se kasnije trebao iskoristiti protiv Branimira Glavaša.

Skoro objavljivanje rezultata istrage najavio je danas ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin na prvom susretu s novinarima od stupanja na tu dužnost.

"Posao je skoro gotov, a unutarnja kontrola obrađuje rezultate svoje istrage. Nakon što se izvješće obradi prezentirat ćemo ga javnosti", kazao je Kirin.

Dodao je da će policija i ubuduće ispitivati sve tvrdnje o navodnim nezakonitim postupanjima, "bez obzira o komu se radilo".

"Želimo pokazati da ne vršimo nikakav politički progon, već da policija želi postupati krajnje profesionalno", ustvrdio je Kirin.

Novi ministar unutarnjih poslova najavio je i promjene u sustavu MUP-a kojima se, s postojećim brojem zaposlenih, želi povećati policijska učinkovitost.

Uz preraspodjele kadrova Ministarstvo planira uvesti sustav nagrađivanja kojima bi se, po Kirinovim riječima, policajcima koji odskaču od uobičajenih dužnosti omogućila veća zarada. "Cilj nam je zaštita i dobrobit policajaca na terenu, a s predstavnicima Sindikata dogovara se i osnivanje fonda za nagrađivanje", rekao je Kirin.

Ako se ipak ukaže potreba za novim ljudima, u sustav će se nastojati dovesti već školovani ljudi koji su završili policijske škole, a sada rade na drugim radnim mjestima.

Ipak ministar je dodao da će se novi djelatnici morati angažirati u graničnoj policiji, jer Hrvatsku na pojačan režim zaštite granice obvezuju i dogovori s Europskom unijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙