FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin: policajci neće na vojni rok

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin izjavio je da niti jedan od od oko 900 djelatnika MUP-a neće ićina odsluženje vojnog roka, na što ih obavezuje novi Zakon o obrani.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je da niti jedan od od oko 900 djelatnika MUP-a neće ići na odsluženje vojnog roka, na što ih obavezuje novi Zakon o obrani.

Policajci koji bi po odredbama novog Zakona trebali "odslužiti vojsku" dobit će odgodu dok se izmjenama Zakona taj problem ne riješi, rekao je Kirin na današnjem razgovoru s novinarima u sjedištu MUP-a.

Takvo rješenje, dodao je Kirin, dogovoreno je s ministrom obrane Berislavom Rončevićem, jer "MUP ne može dozvoliti da zbog zakonskih propusta, policijske uprave ostanu bez ljudi i da se na taj način ugrozi sigurnost građana".

Kirin je dodao da se spomenute izmjene već "nalaze u proceduri" te da se njihovo usvajanje očekuje kroz dva do tri mjeseca.

Prijedlog za hitnom izmjenom Zakona o obrani Vladi je danas uputio i Sindikat policije Hrvatske.

U priopćenju predsjednika Sindikata Dubravka Jagića istaknuto je da je nedopustivo i opasno da policajaci odlaze na odsluženje vojnog roka, dok u velikom broju policijskih uprava nedostaje značajan broj službenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙