FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Houston se priprema za dolazak uragana Rite

HOUSTON , 23. rujna 2005. (Hina) - Svi letovi prema zračnoj lucismještenoj nadomak teksaškog grada Houstona i iz nje, zbog uraganaRite koji se ondje očekuje u petak navečer ili subotu ujutro, bit ćeodgođeni od 12 sati po lokalnom vremenu, izvijestila je u petak upravazračne luke.
HOUSTON , 23. rujna 2005. (Hina) - Svi letovi prema zračnoj luci smještenoj nadomak teksaškog grada Houstona i iz nje, zbog uragana Rite koji se ondje očekuje u petak navečer ili subotu ujutro, bit će odgođeni od 12 sati po lokalnom vremenu, izvijestila je u petak uprava zračne luke.

Stanovnici područja koje bi večeras i sutra ujutro trebao zahvatiti uragan napuštaju grad strahujući da posljedice Rite ne budu slične onima što ih je nedavno u New Orleansu prouzročio uragana Katrina. Rita je ocijenjena brojkom 4 na rang listi jakosti uragana.

Agencije javljaju o velikim gužvama na autocestama oko Houstona, kojima stanovništvo bježi pred uraganom. Kolone su na nekim dijelovima duge i do 160 km, a na nekim se mjestima čekalo i po četiri sata.

Iz uprave Exxon Mobila izvijestili su da su zatvorili najveću naftnu rafineriju u zemlji koja se nalazi u teksaškom Baytownu te još jednu u Beaumontu. Strahuje se da bi najsnažnije mogao biti pogođen Galveston. Znanstvenici predviđaju da bi Rita mogla oslabjeti i iz kategorije 4 prijeći u kategoriju 3, što znači da će se smanjiti i snaga vjetrova sa 225 na oko 209 km na sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙