FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Tremonti ponovno ministar

RIM, 22. rujna 2005. (Hina/AR) - Giulio Tremonti je ponovno odčetvrtka uvečer ministar ekonomije talijanske vlade desnog centrapremijera Silvije Berlusconija.
RIM, 22. rujna 2005. (Hina/AR) - Giulio Tremonti je ponovno od četvrtka uvečer ministar ekonomije talijanske vlade desnog centra premijera Silvije Berlusconija.

Silvio Berlusconi je poslije ostavke ministra ekonomije Domenica Siniscalca, koji je prije manje od godine dana zamijenio Tremontija, danas ponovno postavio starog ministra na čelo gospodarskog ministarstva u kojem je i ministarstvo blagajne.

Istodobno je Berlusconi oštro kritizirao djelovanje guvernera talijanske središnje banke, Antonija Fazija kazavši kako je njegov ostanak na čelu Banco d'Italija "nekompatibilan s vjerodostojnošću države".

Predsjednik republike Carlo Azeglio Ciampi potpisao je u četvrtak uvečer dekret kojim prihvaća ostavku Siniscalca i imenovanje Tremontija ministrom ekonomije i financija. Tremonti, koji je bio potpredsjednik vlade sada se ponovno vratio na ministarsko mjesto.

Čelnik oporbenog lijevog centra Romano Prodi kritizirao je odluku o povratku Tremontija kazavši kako je on osnovni krivac za dovođenje talijanskog gospodarstva u tešku situaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙