FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Misice ne žele biti poput trkaćih konja

RIM , 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Zahvaljujući ublaženim mjeramašto ih je donijela talijanske vlada, a odnose se na igre i naklađenje, Talijani se odnedavno, prvi put otkad se u toj zemljiodržava natjecanje, mogu zakonski kladiti na pobjednicu natjecanja zaizbor Miss Italije, što je uznemirilo sudionice natjecanja.
RIM , 15. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Zahvaljujući ublaženim mjerama što ih je donijela talijanske vlada, a odnose se na igre i na klađenje, Talijani se odnedavno, prvi put otkad se u toj zemlji održava natjecanje, mogu zakonski kladiti na pobjednicu natjecanja za izbor Miss Italije, što je uznemirilo sudionice natjecanja.

"Nismo predmeti, niti konji da se na nas klade", smatra Anna Prete, Miss Kalabrije. "Klađenje na pobjednicu ovog natjecanja uistinu nije u redu", rekla je Prete za rimski list Il Messaggero prije finala koji će se održati u četvrtak navečer.

Talijanski čistunci zgroženi su ovakvim mjerama talijanske vlade i smatraju da je riječ o vulgarizaciji 66 godina stare državne institucije izbora za Miss. Utemeljitelj natjecanja Enzo Mirigliani napisao je žalbu vladi u kojoj, među ostalim, navodi kako će klađenje "štetiti dostojanstvu djevojaka, svodeći ih na razinu trkaćih konja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙