FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Festival eksperimentalnog filma i videa od 12. do 25. rujna

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Internacionalni festivaleksperimentalnog filma i videa održat će se u zagrebačkom Studentskomcentru od 21. do 25. rujna.
ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa održat će se u zagrebačkom Studentskom centru od 21. do 25. rujna.

U sklopu festivala održat će se i popratni programi predavanja, retrospektivne projekcije i festivalska konkurencija, a dolazak je već potvrdilo desetak slavnih gostiju iz Japana, Austrije, SAD-a i Francuske, najavili su danas organizatori.

U glavnoj konkurenciji bit će prikazana najnovija dostignuća u eksperimentalnom filmu i videu koja su u protekle dvije godine zapažene u svijetu, te okrunjena brojnim nagradama na međunarodnim festivalima.

Uz poznate autore eksperimentalnog filma (Peter Tscherkassky, Matthias Mueller) sudjelovat će i mladi autori koji se uglavnom bave digitalno-dizajnerskim eksperimentima ili animacijom. Kako je najavljeno sudjelovat će i neka od najvećih imena suvremene kratke produkcije poput braće Quay ili Takahika Iimure, koji je svoje prve filmske korake ostvario 60-ih godina 20. stoljeća u Japanu.

Četrdesetak radova ocjenjivat će međunarodni stručni žiri u kojem su Hrvoje Turković (Hrvatska) Calmin Borel (Francuska) i Fred Camper (SAD).

Autori "vizualnog identiteta" Festivala su Željko Serdarević i Dragan Mileusnić.

Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba, a suorganizator projekta je zagrebački Studentski centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙