FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crkve reformacijske baštine protiv festivala "Queer Zagreb"

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Crkve reformacijske baštine danas su nakonferenciji za novinare prosvjedovale zbog održavanja trećeg "QueerZagreb" festivala koji, kako su rekli njihovi pastori, "promičehomoseksulanost kroz kulturu i vrše pritisak na javnost radi sveopćegprihvaćanja homoseksulanog ponašanja kao normalnog".
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Crkve reformacijske baštine danas su na konferenciji za novinare prosvjedovale zbog održavanja trećeg "Queer Zagreb" festivala koji, kako su rekli njihovi pastori, "promiče homoseksulanost kroz kulturu i vrše pritisak na javnost radi sveopćeg prihvaćanja homoseksulanog ponašanja kao normalnog".

Izrazili su i žaljenje što je financijska potpora tom festivalu, oko pola milijuna kuna, došla kroz institucije vlasti, Ministarstva kulture (20 tisuća kuna) i veliki dio iz Grada Zagreba.

Pastori su naglasili da uz uobičajeno promicanje homoseksualnosti kroz kulturu, ovogodišnji program festivala ide i dalje i poziva roditelje i djelatnike u školama i vrtićima na "osjetljivost" kako bi pokazali razumijevanje i dali potporu takvom načinu ponašanja već kod djece.

Djelovanje crkava reformacijske baštine nije usmjereno protiv pojedinaca, već protiv promicanja homoseksualnosti kao normalnog ponašanja i želja nam je da osobe homoseksualne orijentacije pronađu izlaz kroz Božju ljubav i vjeru u Isusa Krista, rečeno je na konferenciji za novinare.

Predstavljena je i knjiga "Vjera, nada i homoseksualnost", prijevod Evanđeoskog saveznog povjerenstva jedinstva i istine evanđeoskih kršćana iz Velike Britanje.

Knjiga je teološko-znanstveni pristup pitanju homoseksualnosti u čijoj izradi su korištena mnoga znanstvena istraživanja koja govore o uzrocima homoseksualnosti i pobijaju "znanstvene dokaze" o njezinoj genetskoj uvjetovanosti, utjecaju odgoja i nasljeđa te homoseksualnosti kao prirodnom obliku seksualnog ponašanja, rekli su pastori crkava reformacijske baštine i najavili da su tu knjigu poslali i predstavnicima vlasti.

Na konferenciji su govorili pastori Kršćanskog centra Riječ Života Damir Šićko Alić, Crkve cjelovitog evanđelja Mario Dučić i Baptističke crkve u Zagrebu Peter Mac Kenzie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙