FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeni umjetnici koji nastupaju na 5. Urban festivalu

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Do kraja 5. Urban festivala, koji seodržava u sklopu kulturne manifestacije Grad od 8. do 17. rujna unapuštenim pogonima tvornice Badel, svojim će se instalacijama,predavanjima i performanceima predstaviti još Ana Hušman, Lara Mamula,Boris Bakal i duo Martin Nachbar i Jochen Roller.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Do kraja 5. Urban festivala, koji se održava u sklopu kulturne manifestacije Grad od 8. do 17. rujna u napuštenim pogonima tvornice Badel, svojim će se instalacijama, predavanjima i performanceima predstaviti još Ana Hušman, Lara Mamula, Boris Bakal i duo Martin Nachbar i Jochen Roller.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare organizatora Lokalne baze za osvježavanje kulture, 5. Urban festival bavi se izmještanjem umjetničkih izričaja u javni prostor. Tako će se Ana Hušman predstaviti instalacijom "U mjesto mjesta", koju čini 56 audio i videoklipova i uzorci tvorničkog zida spremljenih u tegle.

Riječka umjetnica Lara Mamula predstavit će se instalacijom "Industry Adaggio za poslijepodne", u kojem istražuje postoji li unutar tvorničkog prostora prostor intime. Boris Bakal i Bacači sjenki predstavit će se performanceom "Expozicija", koji je po riječima autora, drugi dio trilogije o Kafki i inspiriran je Kafkinim tekstom "Legenda o Zakonu".

Duo Nachbar&Roller, kako bi istražili anatomije četiri europska grada, u svom se projektu upuštaju u koreografsku ekspediciju, tijekom koje stvaraju mape: ulični tokovi udružuju se s mislima, susreti se simultano kartografiraju, a opažanja upisuju.

Na 5. Urban festivalu može se vidjeti ukupno 10 samostalnih i grupnih radova, naglasila je jedna od koordinatorica Antonija Letinić.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙