FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK istražuje navodno podmićivanje vijećnika u V. Gorici i Dubrovniku

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije iorganiziranog kriminala (USKOK) pokrenuo je danas istragu o navodnompokušaju podmićivanja gradskog vijećnika u Velikoj Gorici i vijećnikau Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pokrenuo je danas istragu o navodnom pokušaju podmićivanja gradskog vijećnika u Velikoj Gorici i vijećnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

"Nakon učestalih napisa u medijima o navodnim kaznenim djelima vezanima uz vijećnička mjesta u Velikoj gorici i Dubrovačko-neretvanskoj županiji USKOK je policiji dao nalog da krene s kriminalističkom obradom tih slučajeva", potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Kako bi se utvrdilo je li uistinu riječ o kriminalu, USKOK je zatražio da policija obavi niz razgovora, prije svega s osobama koje su u javnosti iznijele optužbe da ih se pokušalo podmititi, dodao je Bajić ne želeći otkriti koje će još radnje USKOK i policija poduzeti u rasvjetljavanju tih slučajeva.

U Velikoj Gorici dovedeno je u pitanje funkcioniranje lokalne vlasti nakon što je HSP-ov vijećnik Ivan Brdek podnio ostavku u Gradskom poglavarstvu. On je, kako piše tisak, izjavio da mu je izvjesni B.R. uoči konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća ponudio 350 tisuća eura da se prikloni HDZ-u i toj stranci osigura većinu u Velikoj Gorici. Ivan Šuker, za kojega je Brdek izjavio da nije znao za pokušaj podmićivanja, rekao je da HDZ nikada nije nudio novac.

Na jugu Hrvatske je pak HSP-ov vijećnik iz Metkovića Mišo Veraja, koji je u međuvremenu prešao Nezavisnoj listi Stipe Gabrića Jamba, optužio šefa županijskog HSP-a Željka Kulišića za podmićivanje te krivotvorenje njegove ostavke na vijećničko mjesto u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije. Veraja tvrdi da mu je Kulišić ponudio 200 tisuća eura za koaliciju s HDZ-om. Kulišić je danas izvijestio novinare da je protiv Veraje podnio tužbu zbog klevete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙