FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski i hrvatski vjernici na zajedničkom hodočašću

LJUBLJANA,22. rujna 2005.(Hina) - Oko sedam tisuća vjernika idvadesetak biskupa iz Hrvatske i Slovenije okupit će se u subotu ubazilici Marije Pomoćnice u marijanskom svetištu Brezju u Sloveniji.Prvi takav susret održan je prije dvije godine u Mariji Bistrici.
LJUBLJANA,22. rujna 2005.(Hina) - Oko sedam tisuća vjernika i dvadesetak biskupa iz Hrvatske i Slovenije okupit će se u subotu u bazilici Marije Pomoćnice u marijanskom svetištu Brezju u Sloveniji. Prvi takav susret održan je prije dvije godine u Mariji Bistrici.

Među najčvršćim sponama koje nas više od tisuću godina povezuju zajednički su kršćanski korijeni, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani predstavnik za tisak ljubljanske nadbiskupije Janez Gril, dodajući da dva naroda zadnjih 15 godina žive u "samostalnim i prijateljskim državama".

Važno je da nas granice ne dijele nego povezuju, rekao je Gril. Tajnik Hrvatske biskupske konferencije Vjekoslav Huzjak rekao je da hodočašće nema političkih motiva, ali da će sudionici biti sretni ako iz takvih susreta nešto nauče i političari.

Susret slovenskih i hrvatskih vjernika počet će u subotu u 10 sati zajedničkom molitvom, a nastavit će se koncelebriranom misom koju će voditi nadbiskup zagrebački monsignor Josip Bozanić, a sudjelovat će mnogi slovenski i hrvatski biskupi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙