FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova odgoda suđenja za Hrvatske navijače na Malti

ZAGREB/RIM, 22. rujna 2005. (Hina) - Ni nakon današnjeg pojavljivanjapred sucem u La Valletti Goran Veta i Edis Zjajo nisu dobili prilikuiznijeti svoju obranu, ali im je zato za ponedjeljak 26. rujnazakazano treće ročište.
ZAGREB/RIM, 22. rujna 2005. (Hina) - Ni nakon današnjeg pojavljivanja pred sucem u La Valletti Goran Veta i Edis Zjajo nisu dobili priliku iznijeti svoju obranu, ali im je zato za ponedjeljak 26. rujna zakazano treće ročište.

"Razlog što ni danas nije bilo sudskog postupka je taj što se na sudu nije pojavio malteški policajac koji je trebao podastrijeti dokaze za optužbu naših navijača", izjavila je danas za Hinu voditeljica konzularnih poslova u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, koje pokriva i Maltu, Lidija Lukina-Karajković.

Veto i Zjajo su, uz Bernarda Pintarića, odbili priznati da su 7. rujna bili među izazivačima nereda tijekom i poslije kvalifikacijske utakmice za SP između Malte i Hrvatske na stadionu u La Valletti i od tada su na Malti. Istina, nisu u pritvoru nego na slobodi na koju su pušteni nakon što su na sudu položili novčani polog za jamčevinu i putovnice.

To je inače uobičajeni sudski postupak u sličnim prilikama, a Bernardu Pintariću, koji uz hrvatsku ima i australsku putovnicu, Goranu Veti i Edisu Zjaji ostaje nada da će u ponedjeljak 26. rujna biti njihovo posljednje pojavljivanje pred sudom.

Zbog nereda na stationu bila su uhićena 103 hrvatska navijača, od kojih je stotinu, da bi izbjeglo daljnje sudske postupke, priznalo krivnju. Oni su iste večeri osuđeni na sedam mjeseci zatvora ili dvije godine uvjetno, te su deportirani u Hrvatsku, a trojica su ustrajali na tome da su nevini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙