FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malteške novine pišu o reakciji hrvatskih dužnosnika i atmosferi u sudnici

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Malteški dnevnik "Times" objavio jedanas kako je hrvatska ministrica vanjskih poslova KolindaGrabar-Kitarović u razgovoru sa svojim malteškim kolegom MichaelomFrendom izrazila žaljenje zbog divljanja naših navijača na nogometnojutakmici između Malte i Hrvatske, koja je u srijedu odigrana nastadionu u La Valletti.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Malteški dnevnik "Times" objavio je danas kako je hrvatska ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru sa svojim malteškim kolegom Michaelom Frendom izrazila žaljenje zbog divljanja naših navijača na nogometnoj utakmici između Malte i Hrvatske, koja je u srijedu odigrana na stadionu u La Valletti.

"Imao sam vrlo sadržajan razgovor s ministricom Grabar-Kitarović, koja je izrazila žaljenje zbog ponašanja hrvatskih navijača", kazao je "Timesu" malteški ministar Frendo. On je podsjetio da Malta i Hrvatska imaju vrlo bliske diplomatske odnose, te da je malteški premijer Lawrence Gonzi, zajedno sa još sedam europskih čelnika, uputio pismo britanskom premijeru Tonyu Blairu u kojem se apelira da se što prije otvore pregovori o hrvatskom članstvu u Europskoj uniji. Naime, Velika Britanija predsjedava Europskom unijom u drugom polugodištu ove godine.

"Times" također navodi kako je ponašanje hrvatskih navijača osudio hrvatski premijer Ivo Sanader, te svi hrvatski mediji. Ističe se i kako je hrvatska policija od svojih malteških kolega zatražila detaljno izvješće o izgredima.

U "Timesu" je danas objavljen i tekst sa jučerašnjeg suđenja uhićenim hrvatskim navijačima. Zbog divljanja uhićena su 103 hrvatska navijača, koje se teretilo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, napad na službenu osobu, remećenje javnog reda te uništavanje dobara Malteškog nogometnog saveza. Opisujući atmosferu u sudnici "Times" navodi kako je velik dio njih tvrdio da su nevini. No, kad su doznali da priznanjem krivnje mogu odmah napustiti Maltu, većina ih se odlučila priznati krivnju i prihvatiti kaznu, sedam mjeseci zatvora ili dvije godine uvjetno, te deportaciju u Hrvatsku.

"Times" napominje kako je među uhićenima bio i jedan hrvatski novinar, koji je, premda je nevin, priznao krivnju. Spomenuti novinar isticao je kako je samo radio svoj posao te da je policija napravila grešku. Također, navodi se slučaj jednog navijača koji je priznao krivnju, jer se za mjesec dana ženi.

Malteške novine pišu kako je među uhićenima bilo ljudi od 17 do 50 godina starosti. Posebno ih čudi što je među njima bilo menadžera, profesora, novinara, državnih službenika. Hrvatske navijače pred sudom su zastupala trojica malteških odvjetnika.

One koji su se odlučili ustrajati u tome da su nevini čeka sudski postupak, za koji se još ne zna kad će početi. Da bi dokazali nevinost morat će naći svjedoke koji će svjedočiti u njihovu korist, piše "Times".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙