FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlatko Marković: "Ovo je velika tragedija"

LA VALLETTA/ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Osim katastrofalne igrehrvatske reprezentacije, koja je neodlučenim ishodom protiv Malteugrozila plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, ogled u la Vallettinažalost, obilježili su i neredi hrvatskih navijača.
LA VALLETTA/ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Osim katastrofalne igre hrvatske reprezentacije, koja je neodlučenim ishodom protiv Malte ugrozila plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, ogled u la Valletti nažalost, obilježili su i neredi hrvatskih navijača.

Nezadovoljni igrom odabranika izbornika Zlatka Kranjčara, dio hrvatskih navijača potpuno je podivljao i počeo je trgati sjedalice i bacati ih, prema središnjem dijelu zapadne tribine na kojem su se nalazili domaći navijači, ali i dio uglednika u VIP loži. Policija je pokušala zaustaviti divljanje gostujućih navijača nakon čega je nastao pravi lom. Zapadna tribina stadiona Ta' Qali je devastirana, a nekoliko je osoba ozlijeđeno. Dio krivnje za nerede snosi i policija koja je umjesto da reagira i smiri divljanje huligana, počela bacati sjedalice na hrvatske navijače i tako samo nastavila "rat" na tribini. Nakon dvadesetak minuta divljanja situacija se napokon smirila.

"Ovo je velika tragedija, cijela situacija uopće nema smisla. Zaista mi nisu jasni razlozi zbog čega je došlo do divljanja naših navijača," kazao je još vidno šokirani predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Vlatko Marković.

HNS je zbog ponašanja hrvatskih navijača na dosadašnjim utakmicama, prije svega zbog bacanja pirotehničkih sredstava, platio FIFA-i 280.000 švicarskih franaka. No, u krovnoj kući hrvatskog nogometa ne očekuju kaznu zbog incidenta u La Valletti.

"Nije HNS organizirao utakmicu i zbog toga vjerujem kako Savez neće biti kažnjen," dodao je Marković, koji nakon ružnih scena na stadionu Ta'Qali nije bio previše raspoložen za komentiranje utakmice.

Nakon "nule" na Malti Hrvatskoj još predstoje dvije teške, utakmice do završetka kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Prvo ćemo 8. listopada ugostiti Švedsku, a zatim četiri dana kasnije gostujemo u Budimpešti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙