FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Parlament Crne Gore o ratnoj odšteti Hrvatskoj

PODGORICA, 22. rujna 2005. (Hina) - Na poticaj crnogorske oporbeparlament je protekla dva dana raspravljao o tome je li crnogorskipredsjednik Filip Vujanović prekršio Ustav postizanjem dogovora shrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem o naknadi ratne šteteHrvatskoj u vrijednosti od 400.000 eura za stoku koja je 1991. izKonavala, kako je rečeno u parlamentu, prevezena u Crnu Goru.
PODGORICA, 22. rujna 2005. (Hina) - Na poticaj crnogorske oporbe parlament je protekla dva dana raspravljao o tome je li crnogorski predsjednik Filip Vujanović prekršio Ustav postizanjem dogovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem o naknadi ratne štete Hrvatskoj u vrijednosti od 400.000 eura za stoku koja je 1991. iz Konavala, kako je rečeno u parlamentu, prevezena u Crnu Goru.

Oporba drži da je Vujanović prekoračio ustavne ovlasti i da je takvim postupkom priznao da je Crna Gora kriva za ratna razaranja na dubrovačkom ratištu.

Vujanović je negirao te optužbe i izjavio da je njegovo posredovanje bilo ljudsko i moralno, u svrhu unapređenja dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom, te da je u svim razgovorima s međunarodnim dužnosnicima Crna Gora dobila priznanje za taj postupak koji je ocijenjen "sjajnim diplomatskim činom".

Zastupnik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđa Božović je kazao da je Vujanović preuzeo "nepostojeću odgovornost" i ocijenio taj potez dijelom kampanje za crnogorsku neovisnost.

Predsjednik SNP Predrag Bulatović je izjavio da je ovim potezom Vujanović proglasio crnogorske rezerviste pljačkašima i lopovima, te da je "Crna Gora spornim ugovorom sramotno priznala krivnju za događaje na dubrovačkom ratištu".

Rasprava o tome nastavit će se idućeg ponedjeljka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙