FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska će otvoriti posebnu datoteku za svakog stanovnika

AMSTERDAM, 14. rujna 2005. (Hina/AP) - Nizozemska vlada će za svakognovorođenog stanovnika ubuduće otvoriti posebnu elektronsku datoteku u koju će se upisivati podaci o zdravlju djeteta, stanju u obitelji aposlije i o školskom uspjehu i eventualnim kršenjima zakona, priopćiloje nizozemsko ministarstvo zdravstva.
AMSTERDAM, 14. rujna 2005. (Hina/AP) - Nizozemska vlada će za svakog novorođenog stanovnika ubuduće otvoriti posebnu elektronsku datoteku u koju će se upisivati podaci o zdravlju djeteta, stanju u obitelji a poslije i o školskom uspjehu i eventualnim kršenjima zakona, priopćilo je nizozemsko ministarstvo zdravstva.

Od 1. siječnja 2007. godine svaki će državljanin Nizozemske imati datoteku koja će sadržavati sve važnije podatke od rođenja do smrti. Kao mjeru opreza uvest će se ograničenje prema kojem će svaka državna služba samo unositi podatke za koje je zadužena a neće moći neovlašteno pregledavati cijelu datoteku, prenosi agencija AP.

Ovakvom mjerom nastoji se omogućiti raznim službama da upozore neke druge dijelove vladine administracije na moguće probleme, u prvom redu kršenje zakona. Dosad, na primjer, policija nije bila upoznata sa podacima iz škole koji bi je mogli upozoriti na maloljetničku delinkvenciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙