FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miris poldera - sijena, trave i staje - temeljna mirisna nota novog parfema

MASTENBROEK , 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedna luksuzna nizozemskarobna kuća u utorak će lansirati novi parfem pod nazivom "Essence deMasterbroek" koji će sadržavati mirisne note nizozemskog poldera.
MASTENBROEK , 13. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedna luksuzna nizozemska robna kuća u utorak će lansirati novi parfem pod nazivom "Essence de Masterbroek" koji će sadržavati mirisne note nizozemskog poldera.

Zaklada SKOR za umjetnost i očuvanje javnih prostora, koja je odobrila projekt proizvodnje spomenutog parfema, izvijestila je kako je upravo ovaj miris odabran jer "sadrži temeljne mirisne note poldera - odnosno svježe trave, sijena i staje".

Cijena ovog zanimljivog mirisa još nije poznata, a kupcima će se nuditi u elegantnoj bočici koja podsjeća na one što se koriste pri kemijskim pokusima.

Osoba koja parfem kupi na mjestu gdje će se on proizvoditi, u Mastenbroeku, moći će doći onamo i ponovno besplatno napuniti bočicu.

Ideja vodilja članova Zaklade bila je sačuvati autentične mirise tog područja te ih na ovaj način prenijeti mlađim naraštajima koji ih zbog prevladavajućeg utjecaja urbanih sredina i globalizacije nisu nikada upoznali.

Polderi su isušena morska dna pretvorena u plodno tlo i danas čine gotovo trećinu nizozemskog teritorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙