FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:Svijet uz kavu

ZAGREB, 14. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 14. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MOSKVA - Mamuta starog namanje 10.000 godina pronašla je ekspedicija znanstvenika na ruskom dalekom sjeveru, izvijestila je u utorak agencija Interfax. Mamut star između 30 i 40 godina u trenutku smrti počivao je barem 10.000 godina na Gidanskom poluotoku u autonomnom okrugu Iamalo-Nenets, navela je tiskovna služba guvernera te regije. "Nije uginuo ni od gladi, ni od ozljede. Vjerojatno je uginuo od neke bolesti", rekao je glasnogovornik.

NEW DELHI - Jedna indijska studentica privremeno se udala za starijega brata svoga dečka kako bi živjela pod istim krovom sa svojim voljenim dok on ne bude dovoljno star da se njome oženi, objavio je indijski list Indian Express. Sneha Patel (19) iz zapadnoindijske države Gujarata zaljubljena je u 19-godišnjega Yasha Kishana Parmara i htjela se za njega udati unatoč neslaganju roditelja. No prema zakonu djevojke se smiju udati od 18., a mladići od 21. godine, pa im je to poremetilo planove. Zato je Sneha Patel predložila da se uda za starijega brata i da se za dvije godine rastane. Brat je čak pristao potpisati i ugovor kojim kaže da će se rastati od Patel nakon dvije godine, a da da će je i dotada tretirati kao bratovu ženu, pišu novine.

MASTENBROEK - Jedna luksuzna nizozemska robna kuća u utorak će lansirati novi parfem pod nazivom "Essence de Masterbroek" koji će sadržavati mirisne note nizozemskog poldera. Zaklada SKOR za umjetnost i očuvanje javnih prostora, koja je odobrila projekt proizvodnje spomenutog parfema, izvijestila je kako je upravo ovaj miris odabran jer "sadrži temeljne mirisne note poldera - odnosno svježe trave, sijena i staje". Cijena ovog zanimljivog mirisa još nije poznata, a kupcima će se nuditi u elegantnoj bočici koja podsjeća na one što se koriste pri kemijskim pokusima. Polderi su isušena morska dna pretvorena u plodno tlo i danas čine gotovo trećinu nizozemskog teritorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙