FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Tri rujanske izložbe u Galeriji Klovićevi dvori

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Nova izložbena sezona u GalerijaKlovićevi dvori počet će 6. rujna retrospektivom slikara hrvatskemoderne Ivana Tišova.
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Nova izložbena sezona u Galerija Klovićevi dvori počet će 6. rujna retrospektivom slikara hrvatske moderne Ivana Tišova.

Retrospektiva obuhvaća stotinjak ulja na platnu, desetke crteža, akvarela, pastela i blokova, napominju organizatori dodajući kako će izlošci, dopremljeni u Zagreb s osječke izložbe, biti dopunjeni Tišovim djelima iz zbirke Perčić. Izložba će biti otvorena do 2. listopada.

Slikar hrvatske moderne Ivan Tišov (1870.-1928.) poznat je po izradbi fresaka za Sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu i alegorijskim kompozicijama za strop Zlatne dvorane Odjela za bogoštovlje i nastavu u Opatičkoj ulici. Autorica izložbe je Jelica Ambruš iz osječke Galerije likovnih umjetnosti.

Galerija također napominje da će u njezinu prostoru 8. rujna biti otvorena i retrospektiva crtanih filmova, stripova i ilustracija Milana Trenca (1962.) koji se afirmirao u omladinskom, a zatim u tjednom tisku (Danas) postavši glavnim ilustratorom magazina Start. Autor je ove izložbe, koja je otvorena do 16. listopada, Darko Glavan.

U Galeriji će od 13. rujna do 2. listopada biti otvorena izložba "Nizozemski autoportret", na kojoj će se predstaviti šesnaest suvremenih nizozemskih umjetnika koji "na metafizičkoj razini tragaju sami za sobom". Kustosica izložbe je Jasmina Bavoljak iz Galerije Klovićevi dvori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙