FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: priveden osumnjičenik za ratni zločin

OSIJEK, 21. rujna 2005.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijskeuprave priveli su danas Freda Marguša (44) iz Čepina kod Osijeka zbogosnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo ratnog zločina, izjavioje za Hinu popodne osječki odvjetnik Marko Dumančić, čiji ured zastupaMarguša.
OSIJEK, 21. rujna 2005.(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave priveli su danas Freda Marguša (44) iz Čepina kod Osijeka zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo ratnog zločina, izjavio je za Hinu popodne osječki odvjetnik Marko Dumančić, čiji ured zastupa Marguša.

U PU o tome se danas nije mogla dobiti potvrda, a ni glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u izjavi za Hinu nije mogao potvrditi informacije o privođenju.

Kazao je kako su ga u PU izvijestili da se obavljaju samo određeni obavijesni razgovori, sadržaj kojih nije mogao komentirati jer, kako kaže, nije uspio stupiti u kontakt s načelnikom PU-a Vladimirom Faberom.

Odvjetnik Dumančić rekao je kako je Marguš uhićen i sproveden u PU, da se brani šutnjom te da bi sutra trebao biti sproveden istražnom sucu.

Freda Marguša prije nekoliko mjeseci u nekim se medijima, na temelju iskaza Krunoslava Fehira, počelo povezivati sa slučajevima nerasvijetljenih ubojstava počinjenih u Domovinskom ratu na osječkome području.

Marguš je zadnjih godina u više navrata kazneno prijavljivan, među ostalim i za kažnjiva djela prijetnje i nezakonita posjedovanja veće količine oružja i eksplozivnih tvari, koje je policija pronašla u njegovoj kući i okolnim objektima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙