FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija potvrdila uhićenje bosanskog Srbina Zelenovića

MOSKVA/ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ruske vlasti su u utorakpotvrdile uhićenje haškog bjegunca Dragana Zelenovića (44), optuženogza ratne zločine u Foči, javila je njemačka agencija dpa pozivajući sena neimenovanog glasnogovornika ruske policije.
MOSKVA/ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Ruske vlasti su u utorak potvrdile uhićenje haškog bjegunca Dragana Zelenovića (44), optuženog za ratne zločine u Foči, javila je njemačka agencija dpa pozivajući se na neimenovanog glasnogovornika ruske policije.

Haški sud optužio je bosanskog Srbina Zelenovića, bivšeg zamjenika zapovjednika vojne policije u Foči, za kršenje prava i običaja ratovanja i zločine protiv čovječnosti. Zelenović je s Gojkom Jankovićem i Radovanom Stankovićem optužen na temelju individualne kaznene odgovornosti za mučenje i silovanje muslimanskog i hrvatskog stanovništva u Foči 1992. godine.

Zelenović je uhićen još 25. kolovoza u zapadnosibirskom centru naftne industrije Hanti-Mansijsku, javila je utorak agencija Interfax pozivajući se na izvore mjesne policije u tom gradu. Zelenović je, prema tom izvoru, više godina živio u Hanti-Mansijskom s krivotvorenim ispravama pod lažnim imenom Branislav Petrović, zarađujući za život kao građevinski radnik. Ruska policija, javlja Interfax, sada čeka da od Bosne i Hercegovine ili od Haškog suda dobije zahtjev za Zelenovićevim izručenjem.

Ruski veleposlanik u BiH Konstantin Šuvalov u ponedjeljak je pred novinarima u Banjoj Luci izjavio da je iz ruskog MVP-a službeno obaviješten kako ne postoje informacije da je Zelenović uhićen u Rusiji. Veleposlanik je također rekao da će u slučaju zadržavanja ili uhićenja bilo kojeg državljanina BiH odmah o tome biti obaviješteno veleposlanstvo BiH u Moskvi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙