FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski mediji objavili da je u Rusiji uhićen haški optuženik Dragan Zelenović

BEOGRAD,25. kolovoza(Hina) - Radio televizija Srbije objavila je učetvrtak da je u Rusiji uhićen haški bjegunac Dragan Zelenović optuženza ratne zločina počinjene u Bosni za vrijeme rata.
BEOGRAD,25. kolovoza(Hina) - Radio televizija Srbije objavila je u četvrtak da je u Rusiji uhićen haški bjegunac Dragan Zelenović optužen za ratne zločina počinjene u Bosni za vrijeme rata.

Zelenović (44) je zajedno s Gojkom Jankovićem i Radovanom Stankovićem, na temelju individualne kaznene odgovornosti, optužen za mučenje i silovanje hrvatskog i muslimanskog stanovništva u Foči 1992. godine. U to je vrijeme Zelenović bio zamjenik zapovjednika vojne policije i vođa paravojnih postrojbi bosanskih Srba u Foči.

Glasnogovornik ravnatelja policije Republike Srpske Radovan Pejić rekao je agenciji Beta da "MUP RS nije službeno obaviješten o tom uhićenju".

Iz srpskih redova na slobodi su, bez Zelenovića, još sedmorica haških bjegunaca, među kojima i dvojica najtraženijih: Radovan Karadžić i Ratko Mladić, te Vlastimir Đorđević, za koga se također pretpostavlja da je u Rusiji, Goran Hadžić, koji je pred samo uhićenje nesmetano nestao iz svoje kuće u Novom Sadu u srpnju prošle godine, te Sredoje Lukić, Zdravko Tolimir i Stojan Župljanin. Milan Lukić uhićen je početkom mjeseca u Argentini i očekuje se njegovo izručenje u Haag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙