FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 24. kolovoza

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 24. kolovoza.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. kolovoza.

ZAGREB - Nastavak sjednice Istražnoga povjerenstva Hrvatskoga sabora koje treba utvrditi jesu li Zlatko Tomčić (HSS) i Radimir Čačić (HNS) u prošlome mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora i ministra graditeljstva vezano uz ugovore o javnim nabavama. Na sjednici održanoj u utorak Istražno povjerenstvo utvrdilo je da je bilo nezakonitosti u zaključivanju ugovora o izgradnji dviju poslovno-stambenih zgrada u Vukovaru, koje je za Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva radila tvrtka u većinskom vlasništvu tadašnjeg ministra Radimira Čačića. Ali, članovi Povjerenstva se nisu mogli suglasiti je li Čačić dok je bio ministar pogodovao sklapanju toga i drugih poslova koje su za Ministarstvo radile tvrtke iz "Coning grupe" u kojima ima vlasničke udjele. Iako su članovi Povjerenstva iz parlamentarne većine tražili da se zaključci donesu već na toj sjednici predsjednik Nenad Stazić nije želio da Povjerenstvo takvu odluku donese u nepotpunom sastavu te je odlučio da će se o svemu glasovati u srijedu kad se sa službenoga puta vrati HDZ-ovac Ivan Vučić.

Hrvatski sabor osnovao je to povjerenstvo u veljači ove godine. (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ČAKOVEC - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor obići će poplavljena područja u Međimurskoj županiji. O stanju na području ugroženom poplavom razgovarat će sa županom Josipom Posavcem ( 12 sati, Poglavarstvo županije, R. Boškovića 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 38. PIF-a Međunarodnoga festivala kazališta lutaka. Ovogodišnji PIF održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna a na tom najstarijem međunarodnom zagrebačkom festivalu nastupit će 19 kazališta iz 11 zemalja, među kojima je i švedsko kazalište u autobusu. Od ove godine na PIF-u će se predstavljati i hrvatski lutkari koji su svoj život posvetili lutkarstvu, ali izvan tzv. profesionalne scene. PIF su 1968. osnovali esperantisti i nazvali ga Pupteatra Internacia Festivalo (PIF) što znači Međunarodni festival kazališta lutaka. (11 sati, Međunarodni centar za usluge u kulturi, Božidara Magovca 17- Travno).

Dežurni urednici:

prijepodne - Smiljana Škugor Hrnčević

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Marko Curać

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙