FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarsko "Kazalište sjena" najbolje na PIF-u

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Glavna nagrada "Milan Čečuk" zanajbolju predstavu na 38. međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF2005. u petak je dodijeljena Kazalištu lutaka "Ciroka" iz mađarskoggrada Kecskemeta za predstavu "Kazalište sjena".
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Glavna nagrada "Milan Čečuk" za najbolju predstavu na 38. međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF 2005. u petak je dodijeljena Kazalištu lutaka "Ciroka" iz mađarskog grada Kecskemeta za predstavu "Kazalište sjena".

Po ocjeni međunarodnog stručnog suda, tom je kazalištu uručena i nagrada za predstavu s najhumanijom porukom "Tibor Sekelj".

Međunarodni stručni sud, koji je radio u sastavu Aliaksei Leliauski iz Bjelorusije, Silvan Omerzu iz Slovenije i Luko Paljetak iz Hrvatske, posebnu nagradu za najbolju predstavu za djecu dodijelio je mostarskom Lutkarskom kazalištu za predstavu "Karius i Baktus".

Akos Matravolgyi i Erik Grosschmidt nagrađeni su za likovno oblikovanje predstave "Kazalište sjena", dok je za glazbu u istoj predstavi nagrađen Bela Agoston.

Za oblikovanje svjetla u predstavi "Panta Rhei II" kazališta 'tMagisch Theatertje" iz nizozemskog grada Maastrichta dobio je Roel Puyk, dok je Charlotte Puyk Joolen dobila nagradu za animaciju u istoj predstavi.

Anders Olsson i Fatima Olsson nagrađeni su za animaciju u predstavi "Začarani vrapčić" Čarobnog kazališta Abellis iz švedskog grada Nacka, a Olivier Benoit za animaciju u predstavi "Škrtac" španjolskog kazališta Tabola Rassa iz Barcelone.

Sedmeročlani dječji žiri najboljom predstavom PIF-a, koji se održavao od 26. kolovoza do 2. rujna, proglasio je predstavu "Vizualne poeme" Družine Jordi Bertran iz Barcelone.

Nagrade je uručila umjetnička voditeljica festivala i ravnateljica Međunarodnog centra za usluge u kulturi, koji je organizator PIF-a, Livija Kroflin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙