FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVP: Indonezija spremna na jamstvo za brod "Mirna"

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Indonezija je spremna prihvatitijamstvo Lošinjske plovidbe i njezina osiguravatelja za oslobađanjehrvatskog broda "Mirna" zatočenog u luci Surabaya, priopćeno je uponedjeljak iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Indonezija je spremna prihvatiti jamstvo Lošinjske plovidbe i njezina osiguravatelja za oslobađanje hrvatskog broda "Mirna" zatočenog u luci Surabaya, priopćeno je u ponedjeljak iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

Vijest o prihvaćanju jamstva novost je u odnosu na prvotni zahtjev indonezijske strane da joj se uplati polog od milijun dolara za slobodno isplovljavanje broda koji je prošlog tjedna zaplijenila vojska i zatočila mu 25-članu posadu.

Hrvatsko veleposlanstvo u Indoneziji nastavlja intenzivno pregovore s indonezijskim MVP-om, piše u priopćenju hrvatski MVPEI o slučaju broda koji je godinu dana vodio pravnu bitku s indonezijskim vlastima zbog optužbi da je ilegalno prevozio robu. Tijekom vikenda veleposlanstvo je, kako se navodi u priopćenju, dogovorilo daljnje modalitete glede oslobađanja i puštanja hrvatskog broda "Mirna".

Indonezijski šef diplomacije Hassan Wirayuda ima ovlasti svoga predsjednika Susila Bambanga Yudhoyona u što kraćem roku riješiti problem, piše MVPEI.

Indonezija ne želi poremititi dobre bilateralne odnose s Hrvatskom, piše u tekstu uz napomenu da je dogovoren nastavak pregovora oko davanja jamstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙