FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moković: "Lošinjska plovidba" i indonezijiske vlasti pregovaraju o jamčevini

HrvatskaMoković-indonezija-jamčevinaMoković: "Lošinjska plovidba" i indonezijiske vlasti pregovaraju o jamčevini,(H) - RIJEKA 26. kolovoza 2005. (Hina) - Zlatko Moković iz Uprave"Lošinjske plovidbe" kazao je danas za Hinu da su u tijeku pregovori sindonezijskim vlastima o uplati jamčevine od milijun američkih dolarakoja bi omogućila brodu "Mirna" da napusti indonezijske vode, gdje sesada nalazi pod kontrolom tamošnje vojske.
,(H) - RIJEKA 26. kolovoza 2005. (Hina) - Zlatko Moković iz Uprave "Lošinjske plovidbe" kazao je danas za Hinu da su u tijeku pregovori s indonezijskim vlastima o uplati jamčevine od milijun američkih dolara koja bi omogućila brodu "Mirna" da napusti indonezijske vode, gdje se sada nalazi pod kontrolom tamošnje vojske.

Moković je potvrdio da je "Lošinjska plovidba" spremna taj iznos uplatiti odmah nakon okončanja pregovora. Uvjet je da se brodu da dozvola da napusti Indoneziju zajedno s cjelokupnom posadom, rekao je.

Jamčevina, čiju su uplatu od "Lošinjske plovidbe" zatražile indonezijske vlasti, služila bi za pokrivanje eventualne novčane kazne ako bi novi sudski proces zbog neispravne putne dokumentacije broda završio na štetu hrvatskog brodara.

Indonezija će pustiti hrvatski brod, zaplijenjen zbog navodnog prijevoza ilegalnog tereta, ali kada plati milijun dolara jamstva vladi, rekao je u petak glasnogovornik indonezijskog ministarstva vanjskih poslova Yuri Thamrin na konferenciji za novinare.

Brod Mirna u vlasništvu Lošinjske plovidbe već godinu dana vodi pravnu bitku s indonezijskim vlastima.

(Hina) xdsil ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙