FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Germanwings ljetos prevezao 60.000 putnika prema Hrvatskoj

KÖLN/ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Zrakoplovna tvrtka Germanwingstijekom ljetnih mjeseci ostvarila je šesterostruko povećanje prometana svim rutama prema Hrvatskoj, prevezavši tijekom lipnja, srpnja ikolovoza ukupno 60 tisuća putnika, objavljeno je danas iz te tvrtke.
KÖLN/ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Zrakoplovna tvrtka Germanwings tijekom ljetnih mjeseci ostvarila je šesterostruko povećanje prometa na svim rutama prema Hrvatskoj, prevezavši tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ukupno 60 tisuća putnika, objavljeno je danas iz te tvrtke.

Direktor za odnose s javnošću Germanwingsa Andreas Engel ističe da je takvo povećanje pozitivno iznenađenje i za njih tvrdeći da su po ukupnom prometu u Hrvatskoj na drugom mjestu, iza nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa.

U ovogodišnjem je ljetnom redu letenja Germanwings uveo čak 5 novih ruta, čime je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja prema kojoj Germanwings leti iz sva četiri čvorišta u Njemačkoj: Kölna, Stuttgarta, Berlina te od 29. listopada i Hamburga.

Ovogodišnji planovi Germanwingsa su ostvarenje prometa većeg od 380 milijuna eura i prevoženje više od 5,5 milijuna putnika, navodi se u priopćenju.

Najavljuju širenja poslovanja, slijedom kojeg su u lipnju ove godine naručili 18 novih zrakoplova te potpisali pismo namjere za još dodatnih 12 zrakoplova, što predstavlja više nego trostruko povećanje trenutačne flote.

Germanwings je zrakoplovna kompanija u stopostotnom vlasništvu grupe Eurowings Luftverkehrs AG, u sklopu koje pak 49 posto udjela drži njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙