FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush šalje još vojnika na područja pogođena uraganom Katrina

WASHINGTON,3. rujna 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushizjavio je u subotu kako će poslati još 7.000 aktivnih vojnika napodručja poharana uraganom Katrina priznajući kako početna pomoćžrtvama uragana nije bila dovoljna.
WASHINGTON,3. rujna 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u subotu kako će poslati još 7.000 aktivnih vojnika na područja poharana uraganom Katrina priznajući kako početna pomoć žrtvama uragana nije bila dovoljna.

"Mnogi naši sugrađani jednostavno ne dobivaju potrebnu pomoć, posebice u New Orleansu. A to je neprihvatljivo", rekao je Bush u tjednom obraćanju Amerikancima.

Bush je rekao kako je na opustošenom području već 4.000 aktivnih vojnika te da će tijekom sljedeća 72 sata tamo doći još 7.000 vojnika.

Bush je to odlučio nakon kritika da je pomoć saveznih vlasti pogođenim područjima Alabame, Mississippija i Louisiane prespora i neučinkovita.

Kritičari kažu da nije na vrijeme shvatio razmjere jedne od najtežih prirodnih katastrofa u američkoj povijesti, posebice u poplavljenom New Orleansu gdje se preživjeli bore s nedostatkom hrane i vode i anarhijom.

Američki predsjednik odlučio je u ponedjeljak ponovno posjetiti pogođena područja, promijenivši tako predviđeni raspored za blagdan Dana rada.

Američka vojska poslat će i 10.000 vojnika Nacionalne garde u Mississippi i Louisianu čime će njihov broj porasti na ukupno 40.000.

Usto, američko zrakoplovstvo odlučilo je vratiti približno 300 pripadnika zrakoplovstva iz Iraka i Afganistana kako bi pomogli obiteljima u zračnoj bazi u Biloxi u Mississippiju koju je poharao uragan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙