FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga protiv dvojice grčkih kontrolora leta

ATENA, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Grčka uprava za civilnozrakoplovstvo optužila je u petak dvojicu kontrolora leta u zračnojluci u Ateni zbog "propusta", jer nisu uspostavili "zvučnu" vezu sciparskim Boeingom koji se 14. kolovoza srušio nadomak Atene, pri čemuje poginuo 121 putnik.
ATENA, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Grčka uprava za civilno zrakoplovstvo optužila je u petak dvojicu kontrolora leta u zračnoj luci u Ateni zbog "propusta", jer nisu uspostavili "zvučnu" vezu s ciparskim Boeingom koji se 14. kolovoza srušio nadomak Atene, pri čemu je poginuo 121 putnik.

Ipak, propust izravno utjecao na nesreću zrakoplova već se radi o propustu u proceduri, ističe civilno zrakoplovstvo u priopćenju.

Nakon administrativne istrage, uprava ističe da dvojica dežurnih kontrolora "pošto su identificirali Boeing 737-300, nisu uspostavili vezu s pilotom letjelice prema propisima", piše u priopćenju.

Stegovno povjerenstvo treba se za šest mjeseci očitovati o možebitnim sankcijama prema dvojici kontrolora leta, doznaje se od civilnog zrakoplovstva.

Prema istrazi, "ostali djelatnici civilnog zrakoplovstva reagirali su u predviđenom vremenu i sukladno utvrđenim procedurama", dodaje se.

Boeing 737 grčke tvrtke Helios letio je iz Larnake u Prag, preko Atene, kada se dogodila nesreća. Svi putnici, među kojima su većina bili ciparski Grci, poginuli su u toj dosad najtežoj zrakoplovnoj nesreći u Grčkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙