FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rovišan tvrdi da je eksplozija nesretni slučaj

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Damir Rovišan, osumnjičenik kojega jepolicija u utorak uhitila zbog eksplozije u britanskom veleposlanstvuu Zagrebu, izjavio je u četvrtak u svojoj obrani pred istražnomsutkinjom zagrebačkog Županijskog suda da je riječ o nesretnomslučaju, odnosno da je ručna bomba koju je nosio radi vlastitesigurnosti eksplodirala zbog njegova nespretnog rukovanja.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Damir Rovišan, osumnjičenik kojega je policija u utorak uhitila zbog eksplozije u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu, izjavio je u četvrtak u svojoj obrani pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda da je riječ o nesretnom slučaju, odnosno da je ručna bomba koju je nosio radi vlastite sigurnosti eksplodirala zbog njegova nespretnog rukovanja.

"Apsolutno je sigurno da nije riječ o terorizmu, već o nesretnom slučaju i da je u trenutku eksplozije bio ugrožen jedino život mog branjenika", izjavio je novinarima Rovišanov branitelj Ilija Ivanić nakon jednosatnog saslušanja njegova branjenika kod istražne sutkinje Renate Miličević.

Odvjetnik je rekao da je bomba Rovišanu ispala iz ruke u trenutku dok je plastificiranom vrpcom pokušao učvrstiti osigurač koji se "olabavio".

Bombu je Rovišan stalno nosio sa sobom, jer je bio u strahu od osoba s kojima se prije četiri godine fizički sukobio, kao redar u jednom zagrebačkom kasinu. Tim se osobama, koje odvjetnik Ivanić nije imenovao, zbog teškoga ozljeđivanja Rovišana trenutno sudi na zagrebačkom Općinskom sudu.

Ivanić je pojasnio da je njegov branjenik bio u strahu jer ga se pritiskalo da u tom postupku izmijeni svoj iskaz u korist optuženih.

Po pisanju nekih medija, te neimenovane osobe su Novica Petrač i Siniša Šoša koji su Rovišana 2001. godine pretukli pred ulazom u kasino hotela Esplanade.

Tužiteljstvo Rovišana zasad tereti za ugrožavanje života i imovine, te nedozvoljeno držanje eksplozivnih tvari. Zatraženo je i njegovo pritvaranje, o čemu istražna sutkinja još nije donijela odluku.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da britansko Veleposlanstvo nije od policije tražilo sigurnosnu provjeru Damira Rovišana koji je osumnjičen da je u ponedjeljak aktivirao bombu u uredu za pošiljke u Veleposlanstvu.

Na zagrebačkoj policiji danas su rekli da je Rovišan u Veleposlanstvu aktivirao ručnu bombu "M75" te da se radi o osobnom motivu jer se 13. rujna trebao pojaviti na izdržavanju 16-mjesečne zatvorske kazne, na koju je pravomoćno osuđen zbog pokušaja razbojstva 1998. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙