FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muškarac ranjen u britanskom veleposlanstvu hrvatski je državljanin

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Muškarac koji je lakše ranjen ueksploziji u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu u ponedjeljak ujutrohrvatski je državljanin, kazao je za Hinu glasnogovornik MUP-a ZlatkoMehun.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Muškarac koji je lakše ranjen u eksploziji u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu u ponedjeljak ujutro hrvatski je državljanin, kazao je za Hinu glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

On je rekao kako je zagrebačka policija dobila dojavu iz britanskog veleposlanstva u 7.34 da je eksplodirala nepoznata naprava. Iz veleposlanstva je zatražena intervencija zagrebačke policije koja u suradnji s Britancima provodi očevid, kazao je Mehun.

Glasnogovornica britanskog veleposlanstva u Zagrebu Tessa Fras kazala je za Hinu kako je do eksplozije došlo u sobi za poštanske pošiljke u 7.30 ujutro. Ona je rekla kako je britanski veleposlanik John Ramsden stigao u veleposlanstvo te da su sigurnosne mjere u veleposlanstvu pojačane.

Na pitanje je li veleposlanstvo evakuirano odgovorila je kako su neki djelatnici u njemu ostali.

Kako se doznaje ozlijeđena osoba, inače zaposlenik veleposlanstva, odvedena je u zagrebačku traumatološku kliniku.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli iznijeti više detalja o eksploziji pozivajući se na Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima. Područje veleposlanstva eksteritorijalno je i u nadležnosti je britanskih vlasti te hrvatska strana može pružiti pomoć na zahtjev te zemlje, izjavio je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec.

Ispred zgrade u kojoj je smješteno veleposlanstvo u ulici Alexandera von Humboldta u središtu grada nalazi se nekoliko policijskih vozila i postavljena je policijska traka koja onemogućava pristup. U okolnom području raspoređeni su policajci a ulica je blokirana za promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙