FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat i Izrael potpisali vojni protokol o Gazi

KAIRO, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Egipatski i izraelski generali učetvrtak su potpisali protokol kojim se egipatskim snagama omogućujeraspoređivanje duž granice s Gazom, kako bi se izraelska vojska moglapovući iz pojasa Gaze, rekao je jedan službeni egipatski izvor.
KAIRO, 1. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Egipatski i izraelski generali u četvrtak su potpisali protokol kojim se egipatskim snagama omogućuje raspoređivanje duž granice s Gazom, kako bi se izraelska vojska mogla povući iz pojasa Gaze, rekao je jedan službeni egipatski izvor.

Izraelska vlada odobrila je u nedjelju raspoređivanje 750 egipatskih graničara duž 12 kilometara granice s Gazom, čime se nastoji onemogućiti krijumčarenje oružja palestinskim militantima.

Protokol o raspoređivanju egipatskih snaga potpisan je u jednoj vojnoj lokaciji u Kairu, ali izvor, koji nije želio biti imenovan, nije rekao u kojoj.

"Ovo je doprinos Egipta u osiguravanju svih čimbenika potrebnih za uspješno izraelsko povlačenje iz Gaze, koje će na ovaj način moći biti u potpunosti dovršeno", rekao je glasnogovornik egipatskog predsjednika Sulejman Avad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙