FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo zdravstva potpisalo ugovor sa Siemensom o isporuci medicinskih uređaja

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalneskrbi i Siemens potpisali su nakon provedenog javnog natječaja ugovoro isporuci i instalaciji dva linearna akceleratora i sustava zaplaniranje terapije, verifikaciju i praćenje bolesnika vrijednih 23,6milijuna kuna, priopćeno je danas iz Siemensa.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Siemens potpisali su nakon provedenog javnog natječaja ugovor o isporuci i instalaciji dva linearna akceleratora i sustava za planiranje terapije, verifikaciju i praćenje bolesnika vrijednih 23,6 milijuna kuna, priopćeno je danas iz Siemensa.

Uređaji koji pomažu u liječenju oboljelih od tumora bit će isporučeni i instalirani u Klinici za tumore u Zagrebu početkom 2006., a u KBC-u Zagreb nakon završetka radova na pripremi prostora za smještaj uređaja u Klinici za onkologiju.

Ugovorenom isporukom bit će omogućena potpuno nova metoda terapije zračenjem oboljelih od tumora utemeljena na IMRT tehnologiji (Intensity Modulated Radiation Therapy), koja osigurava primjenu maksimalne doze zračenja na tumor, a umanjuje utjecaj zračenja na susjedne kritične organe.

Novi linearni akceleratori imaju trodimenzionalno zračenje tumora koje povećava učinkovitost tretmana i automatizirane softverske programe za planiranje zračenja s kojima se, prema obliku i veličini tumora, sastavlja jedinstveni plan zračenja za pacijenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙