FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO-ova stručna radionica o telemedicini u kardiologiji

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnicidanas je u organizaciji NATO-a započeo dvodnevni stručni skup otelemedicini u kardiologiji pod nazivom "Remote cardiologyconsultations using advanced medical technology" (Savjetovanje osuvremenoj medicinskoj tehnologiji u daljinskoj kardiologiji).
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici danas je u organizaciji NATO-a započeo dvodnevni stručni skup o telemedicini u kardiologiji pod nazivom "Remote cardiology consultations using advanced medical technology" (Savjetovanje o suvremenoj medicinskoj tehnologiji u daljinskoj kardiologiji).

NATO-ove stručne radionice po izvrsnosti se svrstavaju među najvažnije skupove. Ove godine za zemlju domaćina izabrana je Hrvatska jer su njezina telemedicina i liječnici u svjetskom vrhu, ističu organizatori.

Na skupu sudjeluju, uz dužnosnike NATO-a, profesori predavači iz 18 zemalja, a razmijenit će iskustva o standardnim tehnologijama u telemedicini, uvođenju robota u telekardiologiju te primjeni 3D tehnologije.

Na početku skupa sudionike je pozdravila ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, istaknuvši kako je učlanjenje u NATO jedan od hrvatskih prioriteta.

Hrvatska je spremna dati svoj doprinos u mirovnim misijama u kojima već sudjeluje diljem svijeta pod okriljem NATO-a i UN-a. Isto tako će dati svoj doprinos razvoju telemedicine jer želi Hrvatskoj vojsci pružiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu , rekla je ministrica Grabar Kitarović.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić istaknuo je kao cilj Hrvatske da postane jednim od centara NATO-a za telemedicinu. Podsjetio je na projekt uvođenja telemedicine na otoke, čime je dosad s klinikama na kopnu umreženo šest hrvatskih otoka.

"Želimo primjenom sofisticirane tehnologije povećati kvalitetu zdravstvene zaštite ljudima koji tamo žive i njihovim gostima", rekao je ministar.

Skup su otvorili direktori radionice - pukovnik NATO saveza prof. Ronald Poropatich i stručnjak za telemedicinu iz KBC-a Zagreb prof. Ivica Klapan.

Na skupu će biti predstavljena i knjiga na engleskom jeziku "Telemedicina" hrvatskih autora Ivice Klapana i Ive Čikeša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙