FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Orlovnjak: Otkriveno spomen obilježja poginulima braniteljima i civilima

OSIJEK,20. rujna(Hina) - Na farmi "Orlovnjak", kod Osijeka, danas jeotkriveno spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice te dvijepojedinačne grobnice hrvatskih branitelja i civila, ubijenih u srpskojagresiji na Hrvatsku 1991. godine.
OSIJEK,20. rujna(Hina) - Na farmi "Orlovnjak", kod Osijeka, danas je otkriveno spomen-obilježje na mjestu masovne grobnice te dvije pojedinačne grobnice hrvatskih branitelja i civila, ubijenih u srpskoj agresiji na Hrvatsku 1991. godine.

Spomen-obilježje, podignuto u znak sjećanja na petoricu hrvatskih branitelja i civila, ubijenih na ovome području te ekshumiranih iz masovne i dviju pojedinačnih grobnica, otkrili su potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te majka jednog od ubijenih hrvatskih branitelja, Darka Kišureka, Zorka Kišurek.

Izrazivši sućut obiteljima poginulih ministrica Kosor kazala je kako se spomen-obilježje podiže u znak sjećanja na žrtve i njihov doprinos stvaranju samostalne i slobodne hrvatske države.

Podsjetila je kako se na popisu nestalih i zatočenih branitelja i civila nalazi još 1149 osoba, te da je ovo 41. spomen-obilježje kojim se označavaju mjesta masovnih grobnica u Hrvatskoj.

Naglasila je i da je u Hrvatskoj do sada otkrivena 141. masovna grobnica.

"Potraga za nestalim osobama ne smije zastati i ona će se nastaviti sve dok ne otkrijemo sudbinu i posljednje osobe s popisa nestalih i zatočenih osoba", naglasila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, pukovnik Vlado Čulina, kazao je kako je Domovinski rat jedno od najsvijetlijih razdoblja hrvatske povijesti, u kojem je stvorena samostalna hrvatska država, te da se zločini mogu oprostiti, ali ne i zaboraviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙