FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske prosvjedovao je danas jer je Uprava Hrvatskih željeznica udaljila s posla Josipa Brozovića, prometnika vlakova na kolodvoru Ogulinski Hreljin, nakon što je medijima rekao istinu o izbjegnutom sudaru dvaju brzih vlakova rano ujutro 27. kolovoza. Uprava HŽ-a preko svoje je Službe za odnose s javnošću pokušala obmanuti javnost neistinitim konstrukcijama kako do sudara nije ni moglo doći, što je Brozović svojom ljudski jednostavnom i istinitom pričom demantirao, stoji u pismu sindikata ministru mora, turizma, prometa i razvitka Božidaru Kalmeti. Brozović je medijima izjavio da je spriječio katastrofu mašući svjetiljkom strojovođi vlaka koji je prošao kroz crveno svjetlo. Sindikat traži da Kalmeta ukine suspenziju.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić i ravnateljica splitskoga Instituta za oceanografiju i ribarstvo Ivona Marasović potpisali su danas u Zagrebu milijun kuna vrijedan ugovor o praćenju, nadzoru širenja i uklanjanju invazivnih alga roda Caulerpa u hrvatskom dijelu Jadrana. Ministarstvo u okviru skrbi za prirodnu baštinu potpisuje ugovor, podsjetio je tom prigodom Biškupić, dodavši kako punu suradnju na tom poslu očekuje sljedeće godine, kad će s Ministarstvom mora i turizma raspolagati s više sredstava. Programom ćemo obrazovati ljude o problemu širenja invazivnih alga koje ugrožavaju biološku raznolikost, istaknula je Marasović.

KRIŽEVCI - Sudionik Domovinskog rata Ivan Ranogajec (42), iz Kravarskoga, jutros se u Križevcima polio benzinom i prijetio da će se spaliti. Očevidci tvrde da je trčao s posudom benzina u rukama po gradu te u Zagrebačkoj ulici utrčao u prostorije pekarnice "Žumbar". Nakon dojave građana na mjesto događaja brzo su stigli pripadnici Treće policijske postaje i Javne vatrogasne postrojbe, a u trenutku kad je istrčao iz pekarnice na njega su se bacili policajci. Ne zna se zbog čega je prijetio spaljivanjem, osim da je demonstrativno bacio vojnu knjižicu. Neslužbeno se pak doznaje da mu je nedavno izgorjela kuća.

ZAGREB - Tradicionalna međunarodna Ljetna škola ljudskih prava, koju već osam godina organizira Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO), počela je danas u Božavi na Dugom Otoku, a tema ovogodišnjeg skupa su kolektivna prava. Polaznici Ljetne škole, koja traje do 3. rujna, raspravljat će o etničkim, socijalnim, radnim, dobnim, generacijskim i jezičnim pravima. Uz predsjednika HHO-a Žarka Puhovskog, među ovogodišnjim predavačima su zamjenica predsjednika Ustavnog suda Jasna Omejec, saborski zastupnik i predavač na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Milorad Pupovac, Milorad Nenadović iz Udruge Baranja, Tin Gazivoda iz Centra za ljudska prava, HRT-ova novinarka Jasminka Domaš te drugi gosti iz nevladinih udruga.

DIVULJE - Nešto poslije devet sati u potpunosti je lokaliziran požar kod Stanića, u blizini Omiša, izvjestilo je Vatrogasno operativno središte. U gašenju požara koji je buknuo oko dva sata poslije ponoći sudjelovale su lokalne vatrogasne snage zajedno s državnim intervencijskim postrojbama iz Divulja. Vatrom je zahvaćeno 30 hektara borove šume, napominje se u izvješću i dodaje da vatrogasci dežuraju na rubovima požarišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙