FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Otvoreni sajam "Auto 2005." i izložba inovacija

RIJEKA,20. rujna 2005.(Hina) - Petnaesti Međunarodni sajam automobila,motocikala i opreme "Auto 2005. " i 7. Izložba auto-moto inovacija, nakojima izlaže više desetaka proizvođača putničkih i gospodarskihvozila i 25 inovatora svečano su danas otvoreni na riječkoj Putničkojobali.
RIJEKA,20. rujna 2005.(Hina) - Petnaesti Međunarodni sajam automobila, motocikala i opreme "Auto 2005. " i 7. Izložba auto-moto inovacija, na kojima izlaže više desetaka proizvođača putničkih i gospodarskih vozila i 25 inovatora svečano su danas otvoreni na riječkoj Putničkoj obali.

Putnička i gospodarska vozila predstavljaju ugledni svjetski proizvođači, a izloženi su i skuteri.

Posjetiteljima su posebno predstavljeni noviteti na hrvatskom tržištu kao što su automobili američke marke Dodge koji će se u Europi početi prodavati sljedeće godine - Viper SRT10, RAM SRT10 i RAM4 te noviteti iz Mercedes Benza, Jeepa, Seata, Suzukija i Mazde.

Među ostalima, aktivnosti u izgradnji cestovne infrastrukture predstavlja tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. koja je danas predstavila i novu SMART karticu za plaćanje cestarine koja omogućava više pogodnosti.

Tvrtka Proplin, članica Ina grupe, predstavlja plin kao povoljnije pogonsko gorivo u vrijeme stalnih promjena cijena benzina, ponuđene su i usluge osiguravavatelja, leasing kuća i banaka.

Tvrtka Motonavis izlaže izvanbrodske motore marke Suzuki i nekoliko brodica kao najavu sljedećeg sajma plovila i nautičke opreme u Rijeci, "Nautice 2006."

Hrvatski Autoklub i Autoklub Rijeka predstavlja najnovija rješenja u nadzoru prometa koji HAK obavlja iz svojih kontrolnih centara. Policijska uprava primorsko-goranska posjetiteljima je omogućila upoznavanje s načinom rada uređaja i opreme za nadzor i upravljanje u cestovnom prometu.

Na Izložbi auto-moto inovacija izlaže 25 inovatora iz šest županija koji se predstavljaju sa 29 inovacija. Izloženi su, među ostalima, radovi naziva Minibus i Tibotrac te alarmni protuprovalni i vatrodojavni sustavi, samoposlužna autopraonica, solarna podna rasvjeta i naprava za vožnju po snijegu i ledu.

Organizatori sajma su Riječki sajam i Hrvatski autoklub Zagreb.

Iz Riječkog sajma ističu da je u prvoj polovici ove godine u Hrvatskoj prodano 36.213 vozila te da se do kraja godine, a nakon uspješne turističke sezone, očekuje prodaja ukupno oko 75.000 vozila.

Sajam "Auto 2005." i Izložba auto-moto inovacija otvoreni su do 25. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙