FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mehun: Još nije utvrđeno što je eksplodiralo u britanskom veleposlanstvu

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija i djelatnicibritanskog veleposlanstva u Zagrebu nastavljaju istragu o jučerašnjojeksploziji u tom veleposlanstvu, a još uvijek nije utvrđeno o kakvojeksplozivnoj napravi je riječ, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija i djelatnici britanskog veleposlanstva u Zagrebu nastavljaju istragu o jučerašnjoj eksploziji u tom veleposlanstvu, a još uvijek nije utvrđeno o kakvoj eksplozivnoj napravi je riječ, doznaje se u MUP-u.

"Dok se ne završe vještačenja ne možemo sa sigurnošću reći o kakvoj vrsti eksploziva i eksplozivnoj napravi je riječ", rekao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Po njegovim riječima, još nije utvrđeno ni je li eksplozivna naprava u veleposlanstvo u ulici Alexandera von Humboldta u središtu grada bila u pismu ili je, kako nagađaju mediji, skrivena u pošiljci, odnosno paketu hrvatskih dnevnih novina. "To je jedna od pretpostavki koja još nije potvrđena", kazao je Mehun, dodavši kako je dio istrage usmjeren na otkrivanje, odnosno rekonstruiranje točnog puta kojim su jučerašnje pošiljke i novine došle do veleposlanstva.

U britanskom veleposlanstvu danas nisu željeli reći ništa novo.

U MUP-u kažu da će ponovno razgovarati i s 26-godišnjim službenikom veleposlanstva, hrvatskim državljaninom kojemu je u eksploziji lakše ozlijeđena lijeva potkoljenica. U Klinici za traumatologiju doznaje se da će ranjeni mladić biti zadržan još tri dana jer je počeo primati antibiotsku terapiju koja je, kako kažu, uobičajena za takvu vrstu ozljeda.

O mogućim počiniteljima i motivu terorističkog čina glasnogovornik MUP-a nije želio govoriti.

"Predstoji niz obavijesnih razgovora i vještačenje i dok se to ne završi ne možemo sa sigurnošću ništa reći", kazao je Mehun, naglasivši kako je riječ o "opsežnom poslu".

Inače, zagrebačka policija odgodila je jutros redovnu konferenciju za novinare. Razlozi tomu službeno se nisu mogli doznati, no od izvora bliskog vrhu MUP-a doznaje se da su čelnici zagrebačke policije zauzeti sastancima na kojima, među ostalim, navodno dogovaraju koje podatke će objaviti javnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙