FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ETA preuzela odgovornost za napade u lipnju i srpnju

MADRID, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Baskijska separatističkaorganizacija ETA u priopćenju objavljenom u baskijskom dnevniku Gari uutorak je preuzela odgovornost za pet napada izvedenih u lipnju isrpnju u Španjolskoj, u kojima nije bilo žrtava.
MADRID, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Baskijska separatistička organizacija ETA u priopćenju objavljenom u baskijskom dnevniku Gari u utorak je preuzela odgovornost za pet napada izvedenih u lipnju i srpnju u Španjolskoj, u kojima nije bilo žrtava.

U priopćenju ETA preuzima odgovornost za napad automobilom-bombom 25. lipnja pred stadionom Peinetom u istočnom dijelu Madrida u kojem nije bilo žrtava, a počinjena je manja materijalna šteta. Taj je napad, prema priopćenju, izveden u cilju udara na "infrastrukturu i gospodarske interese zemlje".

Na tom je stadionu trebala biti održana "središnja manifestacija" potpore organizaciji Olimpijskih igara 2012. u Madridu.

U priopćenju, koje je Gara objavila u svojem elektroničkom izdanju, ETA si pripisuje i postavljanje četiriju eksplozivnih naprava male razorne snage u elektrani nedaleko od baskijskog grada Bilbaa.

Taj je napad izveden "kako bi se skrenula pozornost na volju naroda", jer je okolno stanovništvo provelo niz akcija kojima su zahtijevali zatvaranje te centrale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙