FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska zatražila izručenje Marokanca uhićenog u Srbiji

BEOGRAD, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Španjolske su vlasti u petakslužbeno zatražile izručenje marokanskog državljana uhićenog ukolovozu u Srbiji i osumnjičenog za umiješanost u napade u Madridu2004., izjavio je u petak ministar za ljudska prava Srbije Crne GoreRasim Ljajić.
BEOGRAD, 2. rujna 2005. (Hina/AFP) - Španjolske su vlasti u petak službeno zatražile izručenje marokanskog državljana uhićenog u kolovozu u Srbiji i osumnjičenog za umiješanost u napade u Madridu 2004., izjavio je u petak ministar za ljudska prava Srbije Crne Gore Rasim Ljajić.

"Unatoč tomu što su španjolske vlasti dale na znanje da im je potrebno određeno vrijeme kako bi se poklopili svi potrebni elementi, nakon čega bi uslijedilo izdavanje zahtjeva za izručenjem, oni su to učinili danas", rekao je ministar.

Postupak za izručenjem Adelmajida Bouchara optuženog za izravnu umiješanost u napade u Madridu 11. ožujka 2004. kada je poginula 191 osoba, a gotovo 1.900 ih je ozlijeđeno, počeo je u petak.

Sudski izvori izvijestili su kako bi taj proces mogao potrajati nekoliko tjedana. Ljajić je također izjavio kako bi Marokanac mogao biti izručen španjolskim vlastima polovinom listopada.

Abdelmajid Bouchar uhićen je polovinom kolovoza u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙