FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: imigranti se pokušali probiti u Melillu

MADRID, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Oko 250 imigranata pokušaloje u petak probiti ogradu španjolske enklave Melille u Maroku idesetak ih je u tome uspjelo, doznaje se u subotu od glasnogovornikašpanjolske civilne garde.
MADRID, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Oko 250 imigranata pokušalo je u petak probiti ogradu španjolske enklave Melille u Maroku i desetak ih je u tome uspjelo, doznaje se u subotu od glasnogovornika španjolske civilne garde.

U tri skupine od oko 80 osoba ilegalni imigranti su u zoru pokušali silom i pomoću drvenih ljestvi prijeći dvostruku metalnu ogradu.

Imigranti su svladani nakon tri-četvrt sata, ali civilna garda drži da je desetak osoba uspjelo ući u Španjolsku. Dva imigranta su lakše ranjena pri padu s ograde.

"Ovi nije prvi puta da se tako nešto događa, ali ove godine imigranti su bili brojniji nego ranije", rekao je glasnogovornik.

U kolovozu 2004. tijekom slične akcije blizu 500 imigranata je pokušalo prijeći u Melillu. To je bio najveći pokušaj te vrste, prema vlastima Melille.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙