FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: ETA bi za tri mjeseca mogla proglasiti primirje

ZAGREB/MADRID, 12. rujna 2005. (Hina) - Stalni kontakti španjolskevlade i terorističke organizacije ETA-e trebali bi rezultirati objavomprimirja u iduća tri mjeseca, piše u ponedjeljak španjolski dnevnik ElMundo.
ZAGREB/MADRID, 12. rujna 2005. (Hina) - Stalni kontakti španjolske vlade i terorističke organizacije ETA-e trebali bi rezultirati objavom primirja u iduća tri mjeseca, piše u ponedjeljak španjolski dnevnik El Mundo.

"Obje strane pregovaraju o primirju", citira list formulu svojih izvora koji tvrde da je datum praktički već utvrđen.

Izvori navode da se oružana formacija, koja je desetljećima terorizmom nastojala ostvariti neovisnu pokrajinu Baskiju, pokazala spremnom za nastavak procesa koji bi trebao završiti njezinim konačnim odbacivanjem oružanih aktivnosti.

Postigne li se primirje idućih tjedana, predsjednik vlade Jose Luis Zapatero moći će od parlamentarnih zastupnika zatražiti formalno dopuštenje za pregovore s ETA-om, odgovornom za smrt više od 800 ljudi u proteklih 36 godina.

Također, navodi El Mundo, predstavnici vlade pokazali su spremnost pregovarati o rješenju za nekih 800 pripadnika ETA-e koji služe zatvorske kazne.

U posljednje vrijeme intenzivirane su manifestacije kojima se traži njihovo oslobađanje.

ETA nije počinila ubojstvo od svibnja 2003., no izvodila je napade u kojima nije bilo žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙