FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad: Iran više neće nuditi ustupke

TEHERAN, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad isključio je u nedjelju mogućnost da Iran učini noveustupke u pogledu svoju nuklearnih aktivnosti kako bi se uoči sastankaMeđunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) izbjegla kriza.
TEHERAN, 18. rujna 2005. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad isključio je u nedjelju mogućnost da Iran učini nove ustupke u pogledu svoju nuklearnih aktivnosti kako bi se uoči sastanka Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) izbjegla kriza.

"U posljednje dvije godine Islamska Republika iznijela je različite prijedloge kako bi dokazala svoju dobru volju i ovo je posljednji put da Iran iznosi prijedlog koji dopušta privatnim sektorima trećih zemalja da sudjeluju u našim aktivnostima", rekao je iranski predsjednik novinarima u Teheranu po povratku s Opće skupštine UN-a.

Ahmadinedžad je na Općoj skupštini UN-a predložio da strane tvrtke sudjeluju u iranskom programu obogaćivanja urana kako bi jamčile da se uran obogaćuje u civilne, a ne vojne svrhe.

U Teheranu je naglasio da bi se strano sudjelovanje svodilo na "međunarodni nadzor" te ponovio da ne dolazi u obzir da Iranci odustanu od obogaćivanja urana, što traže Europljani i Amerikanci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙